Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij

Skontaktuj się z nami

Mondi Polska Sp. z o.o.
Stopka 20,
86-010 Koronowo, Polska
tel.: +48 52 382 1738
fax: +48 52 382 4164
e-mail: info@mondipolska.pl

Polityka jakości i bezpieczeństwa żywności

Zarząd Mondi Polska jest przekonany, że niniejsza polityka prowadzi do podniesienia poziomu jakości i bezpieczeństwa żywności zgodnie z oczekiwaniami klientów, dlatego wszyscy pracownicy firmy świadomi są, jak ważną rolę odgrywają w łańcuchu produkcji żywności.

Niniejsza polityka realizowana jest poprzez wprowadzony system HACCP udokumentowany w Księgach Jakości oraz system BRC.

Nadrzędnymi celami Mondi Polska jest:

  • zaspokajanie potrzeb i wymagań naszych klientów i wyprzedzanie ich oczekiwań,
  • utrzymywanie jakości naszych produktów na wysokim poziomie,
  • ciągłe doskonalenie i rozwój,
  • rozwój sprzedaży i konkurencyjność,
  • przyjazna atmosfera wewnątrz firmy.


Powyższe cele realizujemy przez:

  • utrwalanie w świadomości klientów logo firmy jako symbolu bezpiecznej żywności i wysokiej jakości,
  • pozyskiwanie tylko wysokiej jakości surowców,
  • wzajemne pozytywne relacje z dostawcami i klientami,
  • doskonalenie produkcji poprzez wprowadzanie nowych technologii,
  • podnoszenie świadomości pracowników przez ciągle doskonalenie i podnoszenie ich kwalifikacji z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności,
  • ciągłe doskonalenie wprowadzonych systemów jakości,
  • stałe kontrolowanie produkowanych surowców w odniesieniu do aktualnych wymagań prawnych, które są przestrzegane i mają zastosowanie w praktyce,
  • systematyczne kontrolowanie wyznaczonego punktu krytycznego.

Niniejsza polityka jakości i bezpieczeństwa żywności jest zakomunikowana, znana i zrozumiała przez wszystkich pracowników Mondi Polska.

Cele jakości:

  1. Przedłużenie ważności certyfikatu na produkty Bio w  grudniu 2012.
  2. Pozytywna recertyfikacja BRC z oceną A w październiku 2012.
  3. Poprawienie standardów jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez wdrożenie do działania detektora X-ray zakupionego pod koniec 2011 roku
  4. Rozpoczęcie i zakończenie inwestycji rozbudowy zakładu- wybudowanie dodatkowej powierzchni przechowalniczej- komory mroźnej oraz produkcyjnej- pakowni.
 
 
 
logo Mondi Mono Dekor - owoce truskawki