Zarząd Mondi Polska jest przekonany, że niniejsza polityka prowadzi do podniesienia poziomu jakości i bezpieczeństwa żywności zgodnie z oczekiwaniami klientów, dlatego wszyscy pracownicy firmy świadomi są, jak ważną rolę odgrywają w łańcuchu produkcji żywności.
Niniejsza polityka realizowana jest poprzez wprowadzony system HACCP udokumentowany w Księgach Jakości oraz system BRC.
Nadrzędnymi celami Mondi Polska jest:
- zaspokajanie potrzeb i wymagań naszych klientów i wyprzedzanie ich oczekiwań,
- utrzymywanie jakości naszych produktów na wysokim poziomie,
- ciągłe doskonalenie i rozwój,
- rozwój sprzedaży i konkurencyjność,
- przyjazna atmosfera wewnątrz firmy.
Powyższe cele realizujemy przez:
- utrwalanie w świadomości klientów logo firmy jako symbolu bezpiecznej żywności i wysokiej jakości,
- pozyskiwanie tylko wysokiej jakości surowców,
- wzajemne pozytywne relacje z dostawcami i klientami,
- doskonalenie produkcji poprzez wprowadzanie nowych technologii,
- podnoszenie świadomości pracowników przez ciągle doskonalenie i podnoszenie ich kwalifikacji z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności,
- ciągłe doskonalenie wprowadzonych systemów jakości,
- stałe kontrolowanie produkowanych surowców w odniesieniu do aktualnych wymagań prawnych, które są przestrzegane i mają zastosowanie w praktyce,
- systematyczne kontrolowanie wyznaczonego punktu krytycznego.
Niniejsza polityka jakości i bezpieczeństwa żywności jest zakomunikowana, znana i zrozumiała przez wszystkich pracowników Mondi Polska.
Cele jakości:
- Przedłużenie ważności certyfikatu na produkty Bio w grudniu 2012.
- Pozytywna recertyfikacja BRC z oceną A w październiku 2012.
- Poprawienie standardów jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez wdrożenie do działania detektora X-ray zakupionego pod koniec 2011 roku
- Rozpoczęcie i zakończenie inwestycji rozbudowy zakładu- wybudowanie dodatkowej powierzchni przechowalniczej- komory mroźnej oraz produkcyjnej- pakowni.